O νέος Σχολικός Διαγωνισμός #SafeNetChallenge είναι εδώ!

Είσαι 12-18 χρονών και διαμένεις στην Περιφέρεια Κρήτης;

Σε προβληματίζει η έξαρση της διαδικτυακής βίας και έχεις κάτι να πεις για αυτό;

Μάζεψε την ομάδα σου και λάβε μέρος στο νέο σχολικό διαγωνισμό #SafeNetChallenge

 

  • Πόσα ξέρεις για τη διαδικτυακή βία; Επηρεάζει το ίδιο τα δύο φύλα;
  • Πως θα μπορούσε το σχολείο να συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου;
  • Πώς θα πεις το ΟΧΙ στη διαδικτυακή βία;

 

Βοήθησέ μας να σχεδιάσουμε τη νέα επικοινωνιακή καμπάνια για την έμφυλη διαδικτυακή βία, δες το εικαστικό σου να προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα και κέρδισε πλούσια δώρα !!

 

1ο Βραβείο: Επιταγές Τεχνολογίας Αξίας 1.300 €

2ο Βραβείο: Επιταγές Τεχνολογίας Αξίας 500 €

3ο Βραβείο: Επιταγές Τεχνολογίας Αξίας 200 €

 

Η νικητήρια επιλογή πρόταση θα ενσωματωθεί στην εθνική καμπάνια του έργου για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

 

Διάρκεια Διαγωνισμού: 22 / 11 / 2023 – ΠΑΡΑΤΑΣΗ 15 / 02 / 2024 (17:00)

 

Αναλυτικοί Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το officer@kakopoiisi.gr

 

 

Το έργο SafeNet υλοποιείται κάτω από το πρόγραμμμα Active citizens fund στην Ελλάδα από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν.Ηρακλείου με εταίρους το KUN – Κέντρο Ισότητας και Διαφορετικότητας και το ΙΑΚΕ – Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών

Περισσότερες πληροφορίες: safenetproject.eu

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

Σχετικά με το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ: Η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και η Νορβηγία υπέγραψαν το 1992 Σύμφωνο Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ, γνωστότερος ως EEA Grants, είναι ένα εργαλείο χρηματοδοτικής ενίσχυσης που δημιουργήθηκε από τις τρεις αυτές χώρες και είναι διαθέσιμο σε 15 χώρες-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες: www.eeagrants.org, http://www.norwaygrants.org  & www.eeagrants.gr.

Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Προς επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με 13 τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του. Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα και ως καταλύτης δημιουργίας ενός πλαισίου ευρύτερης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, διαχειριζόμενο πόρους τρίτων – Κληροδοτών, διεθνών φορέων, εταιρειών και άλλων μεγάλων δωρητών- που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντίκτυπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας προστασίας του περιβάλλοντος και ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες: www.bodossaki.gr

Σχετικά με το SolidarityNow: Το SolidarityNow (SN) είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πιο ευπαθών και περιθωριοποιημένων ομάδων, χωρίς διάκριση. Όραμα της οργάνωσης είναι να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων και να τους ενδυναμώσει ώστε να διεκδικήσουν μια δικαιότερη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Το όραμα γίνεται πράξη μέσα από τρεις βασικούς στρατηγικούς πυλώνες: α) Προάσπιση της ασφάλειας και προστασίας, β) Υποστήριξη των ευκαιριών βιοπορισμού και της ένταξης στην αγορά εργασίας, γ) Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της κοινωνίας των πολιτών και προάσπιση των αξιών μιας ανοιχτής κοινωνίας. Το SolidarityNow έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα περισσότερους από 320.000 ανθρώπους, τόσο μέσω της απευθείας υλοποίησης προγραμμάτων όσο και μέσω δωρεών για την στήριξη δράσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες: www.solidaritynow.org

More Articles

Μετάβαση στο περιεχόμενο